Mi smo um,duh i telo

Pred vama je kratko objašnjenje kako možete preuzeti kontrolu nad situacijama u kojima vam se čini da izlaza nema.
Verovatno vam se desilo da vas obuzme strah ili strepnja, panika, uznemirenost, anksioznost ili neko depresivno raspoloženje.

Ovu spoznaju koju ću sada podeliti sa vama, može vam koristiti ako imate tremu pred neki važan događaj, kada počnete da paničite pod pritiskom ili kad jednostavno ne znate šta biste mogli da uradite da brže rešite neku situaciju s kojom se suočavate.

Slika preuzeta sa:https:being-gathering.org

Mi smo um,duh i telo.

 Mi smo jedan savršen sistem koji je sačinjen od procesa u našem umu, zatim naših emocionalnih stanja i reakcija našeg tela na sve to. Mi uvek imamo misli, a te misli izazivaju neko osećanje i na te misli  i to osećanje naše telo reaguje - reaguju naši hormoni, svi naši organski sistemi. 

Na primer, moje telo uvek me opominje da nešto valja ili ne valja preko želuca.

Telo uvek šalje signale. Ti signali su ponekad brzo i kratko disanje, pad ili povećanje krvnog pritiska, bol u nekom delu tela, napetost itd.

Kako znanje o tome da smo mi uvek savršena veza između našeg uma,duha i tela možemo praktično iskoristiti? Tako što ćemo kada ne možemo da utičemo na jedan naš deo , uticati na drugi. Pošto su um,duh i telo povezani, uticajem na jedan od ta tri dela, ostvarićemo željeno stanje i ostala dva.

Ako imate napade panike, neraspoloženi ste , uplakani ili samo bezvoljni, biće vam teže da delujete na svoje misli i emocije.Ali zato, krenite sa kontrolom nad svojim telom i videćete kako kroz samo nekoliko minuta možete umiriti i um i emocije. 
Na primer, dubok udisaj i jako spor izdisaj koji možete ponoviti pet ili deset puta automatski će poslati vašem umu poruku da je sve u redu, da ste opušteni. Možete ići u šetnju , obrisati prozore,usisati kuću, istuširati se, otići na trening, plesati -  šta god, samo je bitno da aktivirate telo. Nekad kad osetite nemoć , biće dovoljno da ustanete i napravite ramenima pokret unazad, ispravite leđa,podignete glavu i udahnete duboko nekoliko puta i odmah ćete primetiti razliku.

Pošto je danas sreda, a sreda je dan koji posvećujem mladim ljudima,studentima prvenstveno, ovo je tehnika koja može biti od velike koristi u trenucima kada nervozno čekaju da polažu ispit ili im predstoji intervju za posao. 

Dakle, jednostavno : kada vas ne sluša um i emocije krenu da vas vode u neželjenom smeru, usmerite fokus na to da pokrenete telo, na bilo koji način koji je vama prihvatljiv u tom trenutku. 


Za vaše bolje dane,

Ašik Žena

Коментари

Популарни постови са овог блога

Oni koji žive u tegli misle da je poklopac nebo

Izlečite detinjstvo - jednostavna i moćna tehnika za rad sa unutrašnjim detetom

Koji ste tip ljudi - muva ili pčela?