Želim novi život.Odakle da počnem?

Kada imamo potrebu da menjamo svoj život, prvo pitanje koje postavimo (sebi ili nekome ko nas podržava u toj promeni) bude: odakle da počnem? Koji je to prvi korak koji treba da preduzmem da bi mi se život promenio?

Kada radim coaching sesije sa svojim klijentima, ono što prvo pitam jeste koliko su zaista voljni da nešto promene a odmah zatim koliko su zaista spremni da nešto menjaju u svom životu.

Sasvim je u redu da se osećate uplašeno, zaglavljeno, nespremno. To su sve faze koje je moguće prevazići i sa kojima se suoči svako ko je doneo odluku da promeni nešto u svom životu. 

Kada godinama živimo zarobljeni u određenim obrascima i načinu na koji se obično ponašamo, potrebno je vreme kako bismo se otvorili ka razmišljanjima koja su nam do tada bila strana. Potrebno je vreme da dozvolimo sebi da iskočimo iz poznatog i sigurnog zarad većeg dobra, zarad sopstvene sreće.


Slika preuzeta sa:thenationonlineng.net


Ono što je neophodno da razumete ukoliko želite da unapredite neku oblast svog života ili ukoliko možda želite iz korena da promenite svoj život, jeste da ukoliko razmišljate onako kako ste do sada razmišljali i ukoliko se ponašate onako kako ste navikli, sasvim je sigurno da se nećete maknuti sa mesta.

Dakle,prvi korak ka promeni je prihvatanje činjenice da ukoliko nešto želimo da promenimo, moramo da radimo na promeni načina na koji razmišljamo a zatim da svoje akcije,svoje ponašanje uskladimo sa tim novim,korisnijim načinom razmišljanja. 

Ako želite da smršate, ne možete razmišljati o svom telu onako kako ste to do sada radili. Ukoliko želite zdravo,vitalno,lepo telo morate preispitati svoja uverenja, svoje navike, svoj odnos prema hrani, prema zdravlju,možda čak i svoj odnos prema sebi. Zatim je potrebno da uvidite koje to misli ne idu u korist vašem putu do lepšeg odraza u ogledalu i boljeg osećaja u svojoj koži i shodno tome da formirate nove misaone obrasce koji će vam biti korisniji. Sledeći korak je da tim korisnim mislima dodate odgovarajuće postupke. 


                                                        Slika preuzeta sa:mydario.com

To je prvi korak. Nije lagodan. Nekome je potrebno manje a nekome više vremena za kreiranje korisnijih mentalnih i fizičkih akcija koje vode lepšim danima. Ali ukoliko ste voljni i spremni da menjate ono što vam se ne sviđa u sopstvenom životu, neophodno je da preuzmete odgovornost za tu promenu i da prihvatite da bez promene načina razmišljanja i ponašanja koji su vas doveli do toga što vam se ne sviđa nema ni te promene kojoj želite da svedočite.

Za vaše lepše sutra,

Ašik Žena

Коментари

Популарни постови са овог блога

Oni koji žive u tegli misle da je poklopac nebo

Izlečite detinjstvo - jednostavna i moćna tehnika za rad sa unutrašnjim detetom

Koji ste tip ljudi - muva ili pčela?