Kako da problem prestane da bude problem?

Sve što vas u životu sprečava da živite radosno, zadovoljno, ispunjeno i mirno vredno je razmišljanja u pravcu rešenja, vredno je rada na tome da se ta situacija reši ili da se oblast života kojom trenutno niste baš zadovoljni unapredi.

Ne volim da delim probleme na male i velike. Neko ima problem da pronađe odgovarajući broj cipela a nekome da pronađe osobu pored koje će se osećati voljeno. Nekome je problem nedostatak novca a nekome nedostatak zdravlja. Opet ponavljam, svaki život ima svoj problem. I svaki život je vredan radosti. A svako ko je vlasnik svog života i ko se tako ponaša, treba da radi na svemu što će njegov život učiniti radosnijim.

Nije važno šta je to što nazivate problemom ali je važno da sada sagledate svoj najveći problem iz malo drugačijeg ugla.

 Jer, ponekad kada govorimo o svom problemu znamo šta bi bilo rešenje, ali nam se naš deo u sprovođenju tog rešenja ne dopada pa nam je lakše da situaciju koja je rešiva i dalje nazivamo problemom i ne mičemo se s mesta.

Slika:Pinterest

Usredsredite se sada na nešto što vas muči. Pomislite na svoj problem i zapitajte se:

Da li je moj problem moguće rešiti razgovorom?
 Ako je odgovor potvrdan, razmislite malo šta je zaista vaš problem.

Zatim postavite sebi pitanje:
Da li bi moj problem mogao da reši novac?
Ako je novac rešenje, može se reći da problem nije nerešiv , zar ne? Ali je potrebno da se otvorite za mogućnosti i gledate u pravcu onoga što možete uraditi umesto da lamentirate nad nedostatkom novca i onim što je trenutno za vas problem.

I pitanje od milion dolara:
Da li je rešenje za moj problem akcija?
 Ako jeste, problem možda uopšte ne postoji ili nije na tom mestu gde ga vi vidite.

Ako je ono što smatrate svojim problemom rešivo preduzimanjem akcije, razgovorom ili novcem, recite sebi:kakav sam ja srećnik!

A nakon toga , ukoliko vam je teško da sami sagledate šta je ono što možete uraditi da što pre oslobodite sebe situacije koja vas sprečava da živite, da stvarno živite, obratite se za podršku coach-u, nekoj bliskoj osobi za koju znate da će vas podržati, psihologu, ma bilo kome ko će vas osnažiti i ko će tragati sa vama za rešenjem.

Za rešenja,

Ašik Žena

Коментари

Популарни постови са овог блога

Oni koji žive u tegli misle da je poklopac nebo

Izlečite detinjstvo - jednostavna i moćna tehnika za rad sa unutrašnjim detetom

Koji ste tip ljudi - muva ili pčela?