Zašto je u coaching-u 1+1=11 i čemu služe domaći zadaci ?

Postoji nešto što je jako važno da razumete ukoliko se opredelite da se obratite za podršku profesionalnom coach-u : 

u coaching - u je 1+1= 11 

Prva jedinica u ovoj jednačini ste vi. Vi dolazite na sesije donoseći sa sobom sve svoje želje, svoje snove, ciljeve, sve probleme i muke, strahove, boli, strepnje, interese, pobude, misli, emocije. Vi donosite svoj život koji želite da oblikujete uz podršku coach-a tako da vam bude lepši i bolji. 

Druga jedinica u ovoj jednačini je coach. Coach na svaku sesiju sa vama donosi ogromnu želju da vas podrži , da vam pomogne da otkrijete i razumete šta vam je potrebno, gde ste se zakočili. Coach donosi sva svoja znanja, kompetence, veštine  i pre svega najbolju nameru koja se bazira na tome da vi zaista dobijete ono što je potrebno vašoj duši kako biste se osećali slobodno u vlastitoj koži. Coach donosi na sesiju svoje srce, svoje razumevanje, znatiželju  i nežnu radoznalost kojom otvara put do središta želja svog klijenta. Coach unosi u rad sa vama svu plemenitost svoje profesije, svu pažnju i energiju usmerava na to da u sebi otkrijete resurse, znanja, snagu, volju, spremnost da napredujete i učinite svoj život baš onako, da vam bude potaman.



A rezultat ovog zbira je mnogo više od jednostavnog spoja svega onoga što klijent i coach unose u coaching proces. Rezultat je nova svest, novi život, novo osećanje. Rezultat je više, bolje, veće dobro od onog što klijent obično očekuje na početku. Rezultat je novo poglavlje u životu klijenta i ogromna toplina u srcu coach-a kada vidi kako je osoba pred njim vrednim trudom i zalaganjem uspela da postigne ono što je želela. Ta jedanaestica je nosilac obostrane zahvalnosti. Ja , kao coach, pre svega sam zahvalna za mogućnost da svojim znanjem doprinesem potrebi svog klijenta da živi više i bolje od onoga što je mislio da može.



Naravno, za takav rezultat potrebna su oba sabirka. Ono što obe strane unose u proces je vreme.  A i tu postoji nešto što je jako važno da znate - proces se odvija i van naših susreta. Sve ono o čemu razgovaramo obitava u energetskom prostoru klijenta, polako se slažu kockice u glavi, akumilaraju se uvidi, širi se svest i zato je potrebno da klijent na najbolji mogući način iskoristi i vreme van samih sesija. Da bi coach i u tome podržao svog klijenta, nakon svakog susreta klijent dobija ono što nazivamo ličnim radom - to je nešto poput domaćeg zadatka. Važno je međutim razumeti da taj domaći zadatak klijent radi za sebe, ne za coach-a. To su obično neka pitanja o kojima bi klijentu bilo korisno da razmisli kako bi bolje razumeo sebe, svoje potrebe... ali takođe su odgovori korisni i coach-u jer mu omogućavaju da bolje upozna i razume osobu sa kojom radi. A što se bolje razumemo, brže ćemo napredovati.


Za vas,

Ašik Žena

zakazivanje coaching-a na mail: asik.zena@gmail.com (Marija)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Oni koji žive u tegli misle da je poklopac nebo

Izlečite detinjstvo - jednostavna i moćna tehnika za rad sa unutrašnjim detetom

Koji ste tip ljudi - muva ili pčela?